Veletrh Achema 2024 připravil obsáhlý program pro mládež

Od 10. do 14. června se Frankfurt nad Mohanem opět stane centrem pozornosti chemických, farmaceutických a biotechnologických oborů. Na konkrétní řešení současných problémů se soustředí 2 700 vystavovatelů z více než 50 zemí a více než 1 000 řečníků na doprovodném kongresu a dalších přednáškách. Po celých pět dní veletrhu bude k zabezpečení budoucnosti průmyslu přispívat také různorodý program pro žáky a studenty:

• 12. června se mohou mladí lidé ptát zástupců průmyslu a výzkumu na jejich poznatky, co můžeme dělat s nedostatkem zdrojů a klimatickou změnou.

• 13. června se na Kariérním dnu představí vystavující společnosti jako zaměstnavatelé. Jejich nabídka bude rovným dílem zacílena na (mladé) odborníky i absolventy, kteří budou moct pokládat otázky ve 20minutových diskusích s HR odborníky. Vedle toho budou probíhat informativní přednášky na témata jako platy techniků nebo vliv umělé inteligence na proces náboru/nástupu.

• 14. června budou studenti zpracovatelského průmyslu, chemie a biotechnologie hovořit o svém každodenním studiu a odpovídat na otázky publika. Budou popisovat svoje zkušenosti ze vstupu do pracovního života a dávat tipy, jak úspěšně nastartovat kariéru.

• Pro studenty a žáky se koná Science Rally na téma vodíkové budoucnosti.

• V oblasti start-upů budou prezentovat svoje novinky společnosti zítřka. Předvedou, jak lze vědu a techniku ve spojení s ambicemi a vytrvalostí přeměnit v nové služby, ziskové výrobky a moderní zpracování.

Björn Mathes, CEO, DECHEMA Ausstellungs-GmbH: „Jako pořadatelé aktivně podporujeme celý obor v překonávání problémů s nedostatkem kvalifikovaných pracovníků širokou škálou formátů: od uznávané studentské soutěže Dechemax, zaměřené na hlavní témata veletrhu, přes zasvěcená studentská setkání a obsáhlé kariérní plánování pro absolventy a mladé odborníky po navazování vztahů pro začínající podnikatele.“

Achema se koná každé tři roky s nomenklaturou zahrnující od laboratorního vybavení, čerpadel a analytických přístrojů přes balicí stroje (letos haly 3 a 4, pozn. red.), kotle a mísidla po bezpečnostní technologie, materiály a software pro potřeby chemického, farmaceutického a potravinářského průmyslu.