Síla přírody: nové inkoustové tiskárny Agfa

V březnu Agfa odhalila nabídku vylepšených a přejmenovaných inkjetových tiskáren. Pod sloganem „Síla přírody“ ponesou jména zvířat, jež mají vyjadřovat jedinečné silné stránky jejich konstrukce (viz video tohoto týdne). První tři z uvedených absolvovaly světovou premiéru na veletrhu Fespa:

Kotoučová tiskárna Jeti Condor RTR5200 HS (viz obr.) s působivým rozpětím 5,2 m je největší přírůstek v řadě. Nastavuje laťku jak pro výkon (až 672 m2/h), tak kvalitu obrazu ve své kategorii. Zpracuje až tři role měkkých podložek najednou. I v provozu ji lze doplnit o světlé barvy a standardně zahrnuje kanál pro bělobu a lak. Vyčnívá nad konkurenci také díky četným možnostem manipulace s velkými a těžkými rolemi a obsáhlé řadě voleb šetřících peníze, námahu a podlahovou plochu, jež automatizují proces tisku a dokončování.

Špičkový rychlý 3,3m UV LED hybrid Jeti Bronco H3300 S vychází ze spolehlivého hardwaru a softwaru Tauro. Potiskuje nejrůznější značení a displeje šesti barvami plus bílou s volitelným podkladovým lakem. Nepřetržité nakládání desek zvyšuje efektivitu výroby; nezávislý potisk dvou rolí dovoluje současně zpracovat různě velké role nebo odlišné materiály. V první fázi bude k dispozici se dvěma řadami tiskových hlav; později v provozu ho lze modernizovat na čtyřřadou verzi.

Univerzální 3,2m hybrid Anapurna Ciervo H3200 s přepracovanou tiskovou jednotkou přináší lepší kvalitu tisku – na měkkých i tuhých podložkách – a větší produktivitu než předchůdce. Chlubí se skoro 70% nárůstem rychlosti v produkčním režimu (od 66 m2/h; v režimu koncept až 209 m2/h) a schopností nepřetržitého nakládání tuhých desek pro potisk až čtyř současně.

Impozantní Onset Grizzly X3 HS s plochým ložem je výjimečně rychlý a kombinuje vysokozátěžový provoz s výjimečnou kvalitou pro levnou výrobu velkoobjemových zakázek, grafiky a obalů s rychlostí až 1 450 m2/h, rychlým nastavením a četnými volbami automatizace (včetně nakládacích/vykládacích robotů). Pracuje s tonery Agfa s osvědčením Greenguard Gold, charakterizovanými vynikající kvalitou tisku, širokým gamutem a nízkou spotřebou díky patentované technologii Agfa Thin Ink Layer. S nově vyvinutým režimem tisku Onset aplikuje bělobu Agfa o 40 % rychleji proti neznačkovým tonerům.

Nejrychlejší velkoformátový hybridní inkjet Agfa – Jeti Tauro H3300 UHS – spolehlivě umožňuje nepřetržitou výrobu až do šířky 3,3 m a rychlosti 905 m2/h, s četnými volbami automatizace pro zvýšení efektivity. Se svými univerzálními konfiguracemi, solidností s výkonností dokáže potiskovat vlnité lepenky i aplikovat lak na jeden průchod – ideální pro obaly i displeje.