Zelené palety LOOP dostanou RFID tagy

Dodavatel palet pro britský stavební průmysl The Pallet LOOP každou opakovaně použitelnou zelenou paletu, kterou vyrobí a uvede na trh, opatří RFID tagem, což by mělo vygenerovat obří objem dat o pohybu palet a příslušných stavebních materiálů dodavatelským řetězcem. Díky skenování palet při vstupu do výrobních a sběrných míst a výstupu z nich získá podnik přesnou a aktuální informaci o počtu palet vydaných zákazníkům, a co je mnohem důležitější, o podílu sběru a renovace. A pro uživatele také nedocenitelné informace o úsporách financí a oxidu uhličitého. Jako součást nabídky poskytne The Pallet LOOP všem zákazníkům přístup ke speciální reportingové platformě, kde mohou sledovat a stahovat informace o počtu vrácených palet a ušetřených penězích, uhlíku a stromech, což lze využít pro reporting udržitelnosti.

Steve Ottaway, provozní ředitel, The Pallet LOOP: „Když jsme The Pallet LOOP spustili, bylo naším hlavním cílem vyřešit problém s odpadem z palet poskytnutím řady palet, které jsou silnější, mají standardizovanou konstrukci a jsou vhodné pro opakované použití. Nicméně jsme také věděli, že je to příležitost udělat je chytřejší. Nyní jde také o udržitelnost: společnosti potřebují fakta a čísla do svých výročních zpráv o ESG.“

RFID technologii dodal MiTEQ, specialista na plně integrovaná řešení automatizace a sledování pro lokalizaci majetku v přepravě a logistice, energetice a správě inženýrských sítích. The Pallet LOOP objednal přes milion tagů pro palety, které mají přijít do oběhu od května 2024. Etikety MiTEQ jsou trvanlivé, odolné vůči vodě a abrazi, lze je číst ručními nebo stacionárními skenery i několik současně, ze vzdálenosti přinejmenším tří metrů. Jedinečné ID umožňuje vysledovat zákazníkovu zásilku, návrat palety a identifikovat, kde byla vyrobena a kam původně dodána.

The Pallet LOOP nabízí odměnu až 4 £ za každou oběhovou paletu vrácenou registrovanými společnostmi (obchodníci, distributoři, hlavní dodavatelé a stavební firmy) navíc k úsporám nákladů za odpad.