Nový člen představenstva pro prodej a servis společnosti HEIDELBERG

Dr. David Schmedding, budoucí člen představenstva pro prodej a servis společnosti HEIDELBERG (nastupuje 1. července), hovoří před drupou o aktuálním vývoji ve společnosti HEIDELBERG.

 

Budete novým členem představenstva společnosti HEIDELBERG pro prodej a servis. Co je pro vás hlavním trendem veletrhu?

Těším se, že jako člen představenstva budu moci pomoci utvářet společnost HEIDELBERG na její cestě vpřed a dále ji rozvíjet v zájmu našich zákazníků. Na veletrhu drupa uvidíme odraz měnícího se odvětví, ve kterém se mění trh s tiskovinami a tím i příslušné technologie. V jádru se však stále jedná o inovace, kterými pomáháme našim zákazníkům překonávat jejich výzvy – ať už v obalovém, nebo komerčním sektoru. Tlak na náklady, nedostatek kvalifikovaných pracovníků, digitalizace a udržitelnost jsou hlavními výzvami, kterým naši zákazníci čelí.

 

Od poslední drupy uplynulo již osm let. Doba, ve které se toho hodně událo i v HEIDELBERGU. Mohl byste nás informovat o aktuálním stavu?

Polygrafický průmysl, a v důsledku toho HEIDELBERG, se již více než 15 let nachází ve fázi neustálých změn a transformace. HEIDELBERG je nyní v mnohem stabilnější finanční situaci. Přesto pokračujeme v práci na globálním zlepšení efektivity. Dluh byl v posledních letech téměř úplně odstraněn. Naše financování je zajištěno dlouhodobě: V polovině roku 2023 se nám podařilo navýšit náš finanční rámec na 350 milionů eur, z nichž byla dosud využita pouze malá část. Podíl vlastního kapitálu je také na solidní úrovni přes 20 %. Očekává se, že společnost v letošním roce poprvé po mnoha letech vykáže pozitivní cashflow.

 

Jaká je budoucnost společnosti HEIDELBERG, zejména s ohledem na nedávno oznámené změny v představenstvu?

S novou sestavou představenstva jsme také velmi dobře připraveni na budoucnost s jasnými oblastmi odpovědnosti na vrcholu společnosti. Jsem velmi optimistický v tom, že nový generální ředitel Jürgen Otto, finanční ředitelka Tania von der Goltz a já budeme i nadále pozitivně posouvat HEIDELBERG kupředu. Finanční dopady nákupní zdrženlivosti budeme samozřejmě s největší pravděpodobností pociťovat ještě před veletrhem na začátku nového finančního roku. Diskuse s našimi zákazníky nás naplňují optimismem. Také proto, že představujeme inovace, jako je zvýšení výkonu Speedmasteru XL 106 Peak Performance. Digital Label a Boardmaster ve flexotisku obalů byly také velmi dobře přijaty trhem. A mnoho dalšího můžeme našim zákazníkům ukázat na našem stánku na drupě – rozhodně stojí za to přijít.