World Packaging Organisation má nové místopředsedy

Začátkem února předsedkyně Světové obalové organizace WPO Luciana Pellegrinová oznámila jména nových místopředsedů, kteří se připojí k výkonnému týmu organizace a během svého funkčního období odteď do roku 2026 povedou její jednotlivá portfolia. Budou při tom úzce spolupracovat s Pellegrinovou, členy WPO, partnerskými organizacemi a trhem. Pellegrinová je nadšená ze spolupráce s týmem zkušených profesionálů, kde je každý odborníkem ve své oblasti a plný energie a inspirace: „Společně se soustředíme na pozvednutí hlasu obalářství na globální úroveň.“

Od Sohy Atallahové, místopředsedkyně pro marketing, se očekává, že rozšíří účast WPO na světových přehlídkách (WPO se mj. chystá na Anuga FoodTech) a konferencích, prozkoumá balení jako marketingový nástroj a současně bude podporovat inovace a sdílení obalových trendů prostřednictvím webinářů a fór.

Nerida Keltonová jako místopředsedkyně pro udržitelnost a záchranu potravin připravuje materiály, jako je průvodce Design for Recycling a nástroj pro mapování nakládání s odpadem Waste Stream. Bude pokračovat v práci na dalších zdrojích a sdílení znalostí prostřednictvím mezinárodních konferencí.

Místopředseda pro vzdělávání Kofi Essuman povede program školení na podporu 63 členských zemí WPO, zastupovaných celostátními obalovými organizacemi, rozšiřováním kurzů a školicích aktivit.

Magnus Sidling bude předsedat novému správnímu portfoliu a podporovat WPO v ustavování nejlepší praxe a správy a budování transparentní komunikace se členy a trhem.

Manažerské cíle Pellegrinové jako předsedkyně zahrnují také zvaní nových členských zemí a zároveň přiblížení WPO ke strategickým tržním záležitostem a k výrobcům obalů a spotřebního zboží: „Toto propojení s průmyslem nám umožní harmonizovat globální vizi pro naše odvětví, výzvy, příležitosti a vizi budoucnosti pro obalářství a jeho trhy.“

Nástroje WPO pro mapování toku odpadu fngují ve 21 zemích světa