Nový způsob otvírání konzerv

Španělská společnost AnchorEOE v lednu uvedla na trh stejnojmenný nový mechanismus pro snadné otvírání hliníkových nebo ocelových víček plechovek (viz video tohoto týdne). Jeho vlastnosti a rozměry jsou mnohem vyrovnanější a ergonomičtější, což vede k přesně správnému tlaku a dovoluje otevření bez námahy. Konstrukci tvarovanou jako kotva lze na rozdíl od tradičních oček podepřít hned dvěma prsty, proto umožňuje modulovanou aplikaci větší síly, a tudíž jednodušší, rychlejší a bezpečnější otevírání, které minimalizuje možnost nehody, zranění nebo nevhodné manipulace. Nejenže tvar vylepšuje funkčnost, ale je také přitažlivý, přispívá k oblibě u spotřebitelů a vynikne na regále. Hodí se pro nízké nebo hranolovité konzervy či situace, kde otevírání tradičním kroužkem bylo komplikované a nebezpečné. Dalším přínosem je též „inkluze“ – široký úchop je přístupný lidem jak se silnými, tak se štíhlými prsty. Pomocný obalový prostředek bude výrobcům snadno otevíratelných víček nebo konzervovaných potravin k dispozici buď jako patentová licence, anebo hotový k zakoupení u AnchorEOE.