Drupa: vysekávací stroj BW Papersystems

Přední globální výrobce strojů pro zpracování papíru a lepenky BW Papersystems, součást skupiny Barry-Wehmiller, představil na veletrhu širokou škálu řešení pro co nejefektivnější řezání velkoformátových archů a kancelářského papírenského zboží, pro dokončování digitálního tisku a služby jako řezání archů nebo univerzální řešení pro RFID či bezpečnostní prvky. Všestranné, kompaktní a rychlé velkoformátové řezačky archů Questec s jeho jedinečným bezkontaktním transportem archů AirStream přesně řežou i tenké a speciální papíry.

Především se ale návštěvníci veletrhu poprvé setkali s novou generací kotoučových příklopových výsekových strojů Mercury (na obr. a video tohoto týdne) se šířkou 1 400 mm pro výrobu kartonových skládaček. Mercury je zkonstruován především pro společnosti v potravinářském a nápojovém průmyslu, ale i ve výrobě kartonových skládaček obecně. Dosahuje až 2,5násobku produktivity tradičních výsekových strojů s plochým ložem, vyžaduje jen 15minutovou přestavbu mezi zakázkami, méně údržby (díky zjednodušení montážních celků a lepšímu přístupu) a menší zastavěnou plochu. Nová konstrukce celkových i lokálních zábran znamená nejen lepší přístupnost, ale rovněž bezpečnější provoz. Stroj lze nastavit na přířezy od 100 do 1 010 mm bez výměny nástrojů pro standardní konfiguraci skládaček. Všechna provozní nastavení pro každou zakázku se automaticky ukládají a načítají. Rozhraní se snadno obsluhuje a oko potěší elegantní design.

Frederic Duquenne, ředitel pro velkoformátové řezačky a kotoučové stroje, BW Papersystems: „Jedním z výsledků našeho turné ‚Hlas zákazníka‘ byl požadavek na kratší časy přípravy a menší zastavěnou plochu. Naši inženýři výzvu přijali a výsledkem je výroba na jeden průchod od předtištěné role po neslepenou skládačku tempem až 25 000 ks/h.“

 Více k tématu:

Co byste neměli na Drupě minout