Harting ukázal svoje novinky pro Hannover Messe 2024

Technologická skupina Harting ukázala nové technologie a své zelené strategie v závodě na výrobu biometanu ZEA Green Energy v Uchte (vlastněném členem představenstva Dietmarem Hartingem) a rovněž v závodě Hartingu v Espelkampu mohli hosté nahlédnout pod pokličku ve výrobním provozu. Na následném hannoverském preview v showroomu Hartingu v Espelkampu specialisté společnosti rovněž představili asi stovce odborných novinářů z celého světa ty nejnovější produkty, které si osahali a vyzkoušeli. Široká veřejnost si na tyto veletržní pocity a exkluzivní pohledy na novinky ještě chvilku počká.

Letošní hlavním tématem veletrhu Hannover Messe bude „energetika udržitelného průmyslu“. V souladu s tím se pozornost opět zaměřuje na témata, jako je udržitelnost a energetická účinnost. Harting vnímá své důležité postavení pro naplnění těchto témat koncepcí „All Electric Society“. Popisuje svět, ve kterém jsou energetické požadavky pokryty elektřinou. Energie se k tomu získává z obnovitelných zdrojů. To se odrazilo i v tématech projednávaných na odborné tiskové konferenci. Pro Harting „All Electric Society“ hraje zvláštní roli jak propojení sektorů, tak propojení v rámci sektorů. Jednotlivé sektory představují oblasti průmyslu, energetiky, mobility a infrastruktury. Aby energie a komunikace proudily v rámci a napříč sektory, musí být všechny oblasti propojeny.

• Prezentace „Wiring the ‚All Electric Society‘ – pluggable“ se zaměřila na související potřebu kabelových řešení jako „hardwaru“. Společnost Harting pro tento účel poskytuje řešení kabeláže, od standardizovaných kabelů typu „plug-and-play“ až po složité sestavy a rozvodné skříně na míru. Jako příklady byly ukázány aplikace v distribuci vodíku, v železničním sektoru a v průmyslových sítích.

• Odborníci Hartingu také vysvětlili, že propojení sektorů v “All Electric Society“ může uspět pouze s vysoce výkonnými sítěmi na bázi ethernetu. Pro úspěšný energetický přechod bezpečně přivádějí rostoucí datové toky od digitálních dvojčat apod. Standardní ethernetové protokoly hrají klíčovou roli pro globální řešení energetického přechodu. Společnost Harting poskytuje spolehlivou konektivitu a aktivně se podílí na vytváření standardizace pro jednotné normy.

• Technologická skupina také dodává spolehlivou spojovací techniku pro systémy skladování energie. Udržitelné zdroje energie, jako je vítr a slunce, nejsou vždy dostupné, a proto možnosti skladování energie hrají pro „All Electric Society“ hlavní roli.

„Digitalizace je z velké části zodpovědná za úspěch elektrifikace našeho světa. Technologie připojení Hartingu umožňuje související síťové propojení všech oblastí,“ řekl Philip Harting, generální ředitel, který je potěšen přínosem technologické skupiny Harting k uhlíkově neutrální budoucnosti. Společnost Harting se prokazatelně věnuje ochraně životního prostředí již více než 30 let a ví, že každý může přispět.

 

HARTING Technology Group je přední světový poskytovatel průmyslové konektivity. Po celém světě působí kolem 6 200 zaměstnanců ve 44 prodejních společnostech, 15 výrobních závodech a šesti vývojových střediscích. Řešení konektivity od Hartingu se používají k přenosu v mnoha průmyslových odvětvích. Mimo jiné v dopravě, elektromobilitě, výrobě obnovitelných zdrojů energie, automatizaci a strojírenství. V obchodním roce 2022/23 vygenerovala rodinou vlastněná a řízená společnost tržby ve výši 1,036 mld. eur.

Podívejte se, dotkněte se, vyzkoušejte – asi 30 novinářů se na odborné tiskové konferenci technologické skupiny Harting seznámilo s jejími nejdůležitějšími produkty