HP bude mít nejširší portfolio pro digitální tisk etiket a obalů

Společnost HP rozšířila svůj sortiment zařízení pro potisk etiket a obalů o další novinky: digitální tiskový stroj na etikety HP Indigo 6900 a tiskový stroj na vlnitou lepenku HP PageWide C500 (první ukázky mohli vidět návštěvníci Drupy 2016).
Indigo 6900 nabídne vyšší produktivitu, ziskovost a rozšiřitelnost pro nepřetržitou digitální výrobu mj. díky sadě funkcí Pack Ready for Labels k produkci vysoce odolných etiket na potraviny, prostředky pro domácnost, chemikálie a léčiva; nově dostupnému toneru ElectroInk Silver, podobnému Pantone 877, který vytváří metalické efekty v širokém gamutu; tonerům ElectroInk Invisible Blue a Yellow pro ochranu značky a propagační etikety, jež jsou viditelné pod UV světlem; integraci s jednotkou Indigo GEM pro parciální a taktilní lakování, fóliování, tisk hologramů, minitextur a laminaci; sadě výkonných nástrojů Production Pro for Indigo Labels and Packaging; pětkrát rychlejšímu RIPu a řídicí jednotce s Esko Color Engine.
S plně integrovaným workflow a termálním inkoustovým tiskem na jeden průchod představuje PageWide C500 levnou a jednoduchou alternativu ke kašírování vlnitých lepenek krycími papíry potištěnými ofsetem či flexografií, a to tak, že přímo potiskuje jak natírané, tak nenatírané krycí vrstvy vlnité lepenky. Používá vodní tonery CV150 bez UV reaktivních chemikálií pro potisk spotřebitelských a skupinových obalů na potraviny bez nutnosti bariérové vrstvy. Do stroje PageWide C500 bude plně integrován MIS/MES software od Kiwiplanu pro obaly z plných a vlnitých lepenek. Jako první v Evropě tento stroj instaluje Smurfit Kappa ve svém závodě Interwell v Rakousku.

Digitální tiskový stroj pro přímý potisk vlnité lepenky HP PageWide C500


HP dále rozšiřuje schopnosti stroje Indigo 30000: došlo ke zvýšení produktivity, rozšíření okruhu médií od lepenek po pokovené, syntetické a transparentní materiály, přibyly bezpečnostní prvky jako mikrotext a QR mikrokódy, rozšířily se automatické kapacity pro masovou individualizaci a personalizaci; lze připojit Tresu iCoat 30000.
Nově je komerčně dostupný Pack Ready Laminator od firmy Karlville k tiskovému stroji Indigo 20000.
Na veletrhu ISA Sign Expo představil HP svůj stroj Latex série R (jako rigid = tuhý), který přináší rychlost a kvalitu technologie HP Latex do potisku tuhých materiálů, jako jsou mj. pěnové desky, pěnové PVC, karton, komůrkový polypropylen, plasty, hliník, dřevo a sklo. Na rozdíl od UV tonerů, které vytváří silnou vrstvu, jež materiál zcela zakryje, vodní tonery Latex zachovávají vzhled podložky, a to bez zápachu. Oficiální otevření proběhlo v květnu na veletrhu FESPA v Berlíně. Spolu s ním přichází i bílý toner a systém pro jeho recirkulaci, aby se pigmenty neusazovaly. Výsledek je lesklý a skutečně bílý a časem nežloutne jako klasické UV bílé tonery.