Capsul’in Pro představuje kávové biokapsle

Capsul’in Pro představuje kávové biokapsle

Lucemburská společnost Capsul’in Pro uvedla na trh svou kávovou kapsli Zero Impact, která je kompatibilní s přístroji Nespresso. Jako první svého druhu pochází 100 % z organických materiálů, je certifikovaná pro domácí kompostování a má vysokou bariéru proti kyslíku, která ochraňuje chuť a aroma kávy. Po použití ji lze buď uložit do domácího kompostéru, anebo sbírat s organickým odpadem. Společnost investovala do vývoje technologie pět let, aby byla první, kdo vyřeší problém s výrobou kapsle, která by byla jak bio, tak měla vysokou bariéru proti kyslíku. Produkt byl představen na virtuální konferenci AMI Single Serve šéfem společnosti Laurentem Lombartem: „Díky naší IML kapsli Zero Impact dnes mají spotřebitelé k dispozici udržitelnější, doma kompostovatelnou kávovou kapsli.“

Zero Impact (nulový vliv) označuje skutečnost, že výrobek neovlivňuje fosilní zdroje. Je v souladu s akčním plánem Evropské unie pro oběhové hospodářství, jehož cílem je do roku 2030 omezit vliv obalů na životní prostředí.