Zaměstnavatelé vidí druhé čtvrtletí optimisticky

Průzkum ManpowerGroup Index trhu práce se provádí každé čtvrtletí a sleduje záměry zaměstnavatelů snížit nebo zvýšit počet zaměstnanců během následujícího čtvrtletí. Česká republika je jednou ze 43 zemí a oblastí, ve kterých průzkum probíhá. Pro 2. čtvrtletí roku 2021 bylo osloveno 607 zaměstnavatelů (reprezentativní vzorek zaměstnavatelů) v České republice a byla jim položena stejná otázka: „Jak očekáváte, že se změní celkový počet zaměstnanců ve vaší společnosti ve druhém čtvrtletí 2021 v porovnání s aktuálním čtvrtletím?“

Tisková konference ManpowerGroup proběhla prostřednictvím Zoomu bez nejmenšího zakolísání online spojení, a to je v dnešní době neustálého se připojování a odpojování od sítě co říct. Jaroslava Rezlerová, generální ředitelka ManpowerGroup Česká republika, a Jiří Halberštát, manažer marketingu a náboru této společnosti, prezentovali tato nejnovější data, jejichž detailní přehled bude uveřejněn v tištěném vydání časopisu Packaging, který vyjde již v polovině dubna.

Zaměstnavatelé v České republice hlásí pro druhé čtvrtletí 2021 optimistické náborové plány. 13 % zaměstnavatelů očekává nárůst počtu zaměstnanců, 5 % předpovídá jeho snížení a 79 % zaměstnavatelů nepředpokládá žádné změny. Na základě těchto údajů vykazuje ukazatel „čistý index trhu práce pro Českou republiku“ pro druhé čtvrtletí 2021 hodnotu nárůstu počtu zaměstnanců +8 %. Nesmíme však zapomenout na to, že mnoho firem stále využívá program státní podpory Antivirus, na který by měl navázat Kurzarbait, německý koncept podpory, osvědčený v oblasti automotive. Ten však u nás doposud nebyl přijat, jak sdělil Jan Rafaj, generální ředitel společnosti Heimstaden a viceprezident Svazu průmyslu a dopravy, který prezentoval výsledky výzkumu odhadu vývoje mezi členy jejich svazu na tiskové konferenci.

Respondentům průzkumu byla mimo jiné položena otázka „Kdy očekáváte, že se vaše náborové aktivity vrátí k úrovni před pandemií covid-19?“. 57 % zaměstnavatelů řeklo, že se tak stane do konce tohoto roku, z toho 30 % do 6 měsíců. 14 % firem očekává, že se k původní náborové aktivitě vrátí do konce roku 2022, 3 % firem předpokládají návrat v roce 2023. 8 % firem návrat k původní úrovní náborů nepředpokládá vůbec.

Více informací o průzkumu a detailní výsledky všech zemí najdete na stránkách www.manpowergroup.com v sekci Research Center nebo na www.manpowergroup.cz/pruzkumy/.