Novinky od Sappi

V roce 2016 byla společnost Sappi první společností, která představila inovovaný svařitelný balicí papír. O toto inovativní a trvale udržitelné obalové řešení byl na trhu velký zájem a postupně bylo dále rozvíjeno. Sappi Seal, uváděný nyní na trh je druhou generací tohoto flexibilního obalového materiálu se zlepšenými svařovacími vlastnostmi, který zůstává dále recyklovatelný. Sappi Seal je na rubové straně opatřen nátěrem disperzního laku, který zajišťuje dobrou tepelnou svařitelnost a bariéru proti vlhkosti. Je alternativou k obalovým materiálům s plasty.

Sappi Seal je použitelný pro všechna standardní balení potravin i nepotravinářského zboží, jak pro primární, tak sekundární obaly. Při jeho vývoji bylo také dbáno na uživatelskou přívětivost. Sáčky lze snadno otevřít, aniž by se papír roztrhl. Papír je velmi dobře potiskovatelný všemi tiskovými technikami a zpracovatelný na běžných balicích strojích. Papír je k dispozici jako certifikovaný materiál FSC nebo PEFC a byl vyroben podle požadavků XXXVI BfR (Bundesinstitut für Risikobewertung). Dodává se v plošné hmotnosti 67 g/m².
Sappi rozšiřuje své výrobkové portfolio Containerboard o nenatíraný bělený liner z primárních vláken pro vlnité lepenky. Fusion Uncoated je založen na konceptu již úspěšného Fusion Toplineru. Na rozdíl od dvakrát natíraného Fusion Toplineru se vyznačuje přírodním nenatíraným vysoce bílým povrchem. Je vhodný pro výrobu obalů, kde je vyžadován bílý vzhled pro vnější, vnitřní i zvlněnou vrstvu. Je schválen pro přímý kontakt s potravinami. Využívají ho výrobci obalů jako alternativu k hnědým linerům, např. k výrobě vnitřních vložek do skládaček pro parfémy. Vyrábí se v sedmi plošných hmotnostech od 70 do 130 g/m² a dodává se v arších nebo kotoučích.