BOBST zvyšuje podíl v CITO GROUP

Podíl společnosti BOBST v CITO GROUP – jedné z předních světových firem na trhu v oblasti drážkovací techniky – vzrostl na 90 %. Stalo se tak po odchodu jednatele CITO Jürgena Mariëna do penze, kdy prodal své zbývající akcie BOBSTu. Předtím BOBST získal v roce 2020 ve skupině CITO většinový podíl ve výši 51 %.

CITO s odbornými znalostmi v oblasti papíru, lepenky a vlnité lepenky je dobře známé tím, že dodává širokou škálu dílů pro zpracovatelský průmysl a výrobu raznic. Jeho jedinečná nabídka spotřebního materiálu a služeb je nyní plně součástí portfolia BOBSTu. CITO bude i nadále fungovat samostatně pod vedením členů svého stávajícího vedoucího týmu. Vedle dosavadního spolujednatele Thomase Gernera byl spolujednatelem jmenován dlouholetý ředitel prodeje a výzkumu a vývoje Oliver Kellermann. Každodenní chod společnosti budou i nadále řídit a dohlížet na něj spolu s Reném Seickem, technickým ředitelem.

„Přechod bude zcela plynulý, nenaruší způsob, jakým je CITO provozováno, ani velmi vysoký standard jeho kvality, konzistence a služeb,“ řekl Alex Volery, ředitel divize nástrojů, BOBST. „Pro BOBST, CITO i naše zákazníky je toto posílení spolupráce velmi vzrušující, protože tu ruku v ruce spolupracují dva z předních dodavatelů v obalovém a nástrojářském průmyslu. To umožňuje provázat vývoj inovativních výrobků, hlouběji propojit naše oddělení výzkumu a vývoje a nakonec poskytovat ještě větší hodnotu našim zákazníkům. Jsem velmi nadšený, že uvidím, čeho dalšího můžeme společně dosáhnout.“

René Seick, technický ředitel; Oliver Kellermann, spolujednatel; Thomas Gerner, spolujednatel