HANNOVER MESSE 2022 (30. května až 2. června 2022)

Kód pro volný vstup na veletrh je mW6zU.

Tento kód je nutno zaregistrovat na webové stránce ZDE.

 

Tři týdny před zahájením veletrhu evidoval pořadatel 2 230 vystavovatelů a obsazenou plochu 85 400 m2 v deseti výstavních halách.

Česká republika je zastoupena 21 vystavovateli

1

Bühler CZ s.r.o.

Hall 3, Stand F02

2

COMTES FHT a. s.

Hall 3, Stand F02/1

3

CzechInvest

Hall 3, Stand F02

4

CzechTrade Česká agentura na podporu obchodu

Hall 3, Stand F02/1

5

CzechTrade Česká agentura na podporu obchodu

Hall 3, Stand F02

6

DINEL s.r.o.

Hall 11, Stand B81

7

Factoree.online s.r.o.

Hall 3, Stand F02

8

IBZ group s.r.o.

Hall 3, Stand F02

9

IVEP, a.s.

Hall 12, Stand E06

10

KDYNIUM a. s.

Hall 3, Stand F02

11

Kolibrik.net s.r.o.

Hall 13, Stand B75/1

12

LEANCAT s.r.o.

Hall 13, Stand B75

13

MS ProTech s.r.o.

Hall 3, Stand F02/1

14

Rubena s.r.o.

Hall 3, Stand F02

15

SENSIT s.r.o.

Hall 11, Stand B55

16

Schalttechnik Janus Austerlitz s.r.o.

Hall 3, Stand F02/1

17

TECHSYS – HW a SW, a. s.

Hall 12, Stand E06

18

Tribotec spol. s r. o.

Hall 6, Stand C79

19

Vítkovice Cylinders a. s.

Hall 13, Stand E22

20

WIKOV MGI a. s.

Hall 6, Stand A49

21

ZEZ SILKO Ltd.

Hall 13, Stand E85

 

Znalostní platforma HANNOVER MESSE

Dva roky pandemie a válka na Ukrajině trvale zatěžují globální ekonomiku, orientovanou na růst. Až dosud byla globalizace zárukou rostoucí mezinárodní prosperity, ale již během pandemie se uzavřely hranice a přerušily dodavatelské řetězce. S válkou na Ukrajině se přidala energetická krize. O tom, jaký dopad bude mít tento vývoj na světovou ekonomiku ve střednědobém a dlouhodobém horizontu a jaké technologie lze využít k řešení těchto výzev, budou ve dnech 30. května až 2. června v Hannoveru diskutovat vystavovatelé veletrhu HANNOVER MESSE se zástupci politiky, hospodářství a vědy.

S celkem více než 600 přednáškami a panelovými diskusemi je veletrh HANNOVER MESSE jedinečnou znalostní platformou. Podniky představí na různých pódiích strategie a řešení, kterými reagují na výzvy nové doby.

Hlavní pódium veletrhu H’Up se zaměří na udržitelnost, ochranu klimatu a zelený vodík. První den veletrhu budou odborníci na energetiku ze společností Bosch, Siemens a Nea Green diskutovat o významu zeleného vodíku jako strategického stavebního kamene pro diverzifikaci energetiky. Druhý den veletrhu bude v centru pozornosti 3rd Lightweighting Summit Spolkového ministerstva hospodářství a ochrany klimatu (BMWK). Pod záštitou spolkového ministra hospodářství Roberta Habecka stanovuje jasné cíle v oblasti ochrany klimatu, účinného využívání zdrojů a odolnosti. Vzhledem k celosvětové politické situaci jsou tato témata aktuálnější než kdykoli předtím.

Na pódiu Průmyslu 4.0 v hale 8 budou představena technologická řešení a témata, jako je digitální dvojče, ekonomika platforem B2B, interoperabilita, aditivní výroba, prediktivní údržba nebo kybernetická bezpečnost. Novým tématem je výroba jako služba (Manufacturing-as-a-Service, MaaS), kdy je výroba zboží nabízena jako služba. MaaS umožňuje nové obchodní modely, ale také zvýšení odolnosti, transparentnosti, udržitelnosti a flexibility dodavatelských řetězců. Tyto výhody se v automobilovém průmyslu projevují v rozsáhlém projektu Catena-X. V něm je MaaS důležitým případem použití, který vychází z přístupu otevřené architektury Smart Factory Web a zkoumá a realizuje prostředí služeb MaaS.

 

Dne 2. června se na pódiu Průmysl 4.0 uskuteční mezinárodní konference o MES (Manufacturing Execution Systems, výrobní informační systémy). Bude se zabývat otázkou, jak lze výrobu učinit udržitelnější a zároveň hospodárnější. Konference osvětlí, jakou roli přitom může MES hrát jako nástroj pro průmysl 4.0 a udržitelnost.

V letošním roce bude zvláštní pozornost věnována pódiu Energy 4.0. Zaměřuje se na trendy pro energeticky inteligentní, klimaticky šetrnou a udržitelnou budoucnost. Špičkoví odborníci budou diskutovat o tom, jak můžeme dosáhnout energetické transformace, udržitelnějšího využívání zdrojů a radikálního snížení emisí CO2.

 

O veletrhu HANNOVER MESSE

HANNOVER MESSE je přední světový průmyslový veletrh. Jeho nosné téma „Průmyslová transformace“ spojuje výstavní oblasti Automation, Motion & Drives, Digital Ecosystems, Energy Solutions, Logistics, Engineered Parts & Solutions, Global Business & Markets a Future Hub. Mezi hlavní témata patří digitální platformy, průmysl 4.0, bezpečnost IT, CO2 neutrální výroba, umělá inteligence, lehké konstrukce a logistika 4.0. Program doplňují konference a fóra. Nejbližší ročník se bude konat v Hannoveru od 30. května do 2. června 2022. Partnerskou zemí veletrhu HANNOVER MESSE 2022 je Portugalsko.