Tetra Pak představuje „továrnu budoucnosti“
Společnost Tetra Pak představila na veletrhu Hannover Messe 2019 továrnu budoucnosti, ve které digitální technologie znamenají revoluci ve způsobech práce v zařízeních na výrobu potravin. Systémy a stroje mohou komunikovat mezi sebou a s digitálním systémem závodu. Automaticky přebírají úkoly jako je diagnostika problémů, objednávání a dodávka náhradních dílů, a dokonce hledají správného technika pro požadovanou údržbu. Tato technologie je založena na dřívějších opatřeních. Patří mezi ně zavedení systému Tetra Pak Plant Secure a sledování stavu, aby výhody digitalizace byly zužitkovatelné pro potravinářský a nápojový průmysl. S pomocí těchto inteligentních řešení mohou se zaměstnanci koncentrovat na správu zařízení, provádět rychlá a fundovaná rozhodnutí, zvyšovat rychlost výroby, snižovat chyby a minimalizovat odpady z produktů. Johan Nilsson, VP Industry 4.0 a digitalizace společnosti Tetra Pak uvedl: „Jsme v době, kdy se trh rychle mění. Požadavky zákazníků a rostoucí regulace vyžadují nové způsoby výroby potravin, které zaručují vyšší účinnost a bezpečnost potravin. Zároveň se domníváme, že lidé by měli být i nadále v centru řízení výroby potravin a využívali podpory digitálních technologií.“ Tetra Pak spolupracuje s partnery, jako jsou Microsoft, ABB, SAP a Elettric 80 (poskytovatel automatizovaných logistických řešení), již po určitou dobu na digitalizaci produkce potravin. Spojením nejmodernějších technologií s odbornými znalostmi společnosti v potravinářském sektoru se Tetra Pak snaží hrát vedoucí úlohu v digitální transformaci výroby potravin, čímž poskytuje svým zákazníkům v digitálním věku ještě větší podporu.
Tetra Pak také představila program, který vyvinula ve spolupráci se společností ABB. Program poskytuje celkové hodnocení provozu a pomáhá zákazníkům minimalizovat dopad na životní prostředí a maximalizovat ziskovost. Na základě této analýzy společnost Tetra Pak dává výrobcům potravin doporučení, jak snížit jejich spotřebu energie, a pomáhá jim činit informovaná rozhodnutí o tom, jak využívat zdroje ve svých výrobních zařízeních. Pilotní projekty provedené v Severní a Jižní Americe ukázaly, že program může snížit emise CO2 při výrobě potravin a nápojů a snížit náklady na energii o 15–25 %.