IMA Dairy & Food prezentovala nová řešení

IMA Dairy & Food prezentovala nová řešení

IMA Hassia rozšířila svou výrobní řadu balicích strojů typu FFS o P100 pro minikelímky na jednu porci. P100 je stroj základní úrovně, pozoruhodný obzvlášť pro kompaktní konstrukci a snadnou manipulaci. Pás plastu je transportován ve snadno obslužné výšce jeden metr, což usnadňuje vizuální kontrolu. Dosahuje výkonu až 20 000 ks/h podle formátu a charakteru výrobku. Oblast použití pokrývá prakticky všechny tekuté a pastózní potravinářské a mlékárenské výrobky, od másla, margarínu či marmelád pro hotely po zálivky, omáčky či dezerty pro letecký catering. Na stejném základu byl vyvinut stroj základní úrovně C100 s výkonem až 7000 ks/h.

IMA Benhil představila Multipack 2000, nový plně automatizovaný stroj pro výrobu měkkých obalů na pastózní výrobky, např. máslo, margarín, jedlé tuky či tavený sýr. Je také pozoruhodný výjimečně kompaktními rozměry a skvělou tuhostí. Krátké časy přestavby a široký rozsah dávkování (50–500 g) ho činí extrémně všestranný. Pozoruhodná je výjimečná přesnost plnění 0,5 g pro < 250 g. Dokáže zpracovat všechny v současnosti používané materiály pro měkké obaly. Výkon je až 100 ks/min podle typu výrobku.

Vysokorychlostní karuselový stroj Ermetika od IMA Fillshape plní a uzavírá hotové doypacky s nalévacím hrdlem, obzvlášť je zajímavá pro tekuté kosmetické a čisticí přípravky. Pokrývá širokou škálu tvarů i velikostí sáčků a snadno a rychle se adaptuje na rozdílné fólie, hrdla a uzávěry různých dodavatelů.

Corazza prezentovala kompletně servořízený balicí stroj I20 pro lisované polévkové kostky s novým systémem nakládání materiálu. Díky němu je stroj o 30 % menší než srovnatelné modely konkurence. Změnu formátu lze provést za čtyři hodiny. Stroj je vhodný pro polévkové kostky, jakož i čokoládové a mléčné výrobky.